Ferenc: Nem kell egy újabb protestáns egyház Németországban

"Püspök úr, már van protestáns egyház Németországban, nincs szükségünk egy másodikra" - mondta Ferenc pápa júniusban a német püspökök elnökének, Georg Bätzing limburgi püspöknek.

Miután márciusban a német püspökök elnöke lett, Ferenc pápa júniusban fogadta Bätzinget.

2020:09:26

A német püspökök elnöke "nagyon haragszik" a nunciusra, mert a nuncius, nem helyesli a protestáns szentáldozást

Georg Bätzing limburgi püspök, a német püspökök elnöke, "nemkívánatos magatartással" vádolta Nikola Eterović berlini nunciust a levél miatt, melyet a Hittani Kongregáció írt arról, hogy ellenzik a protestáns szentáldozást.

2020:09:25

Ferenc mégsem aggódik a német egyházért, és hamis módon, támogatja a protestánsok áldozását

Ferenc pápa állítólag aggódik a német egyház helyzete miatt, különös tekintettel a protestánsok közösségére - mondta Kurt Koch bíboros a Herder.de lapnak (szeptember 22.).

Háttér: 2019 szeptemberében a német „teológusok” 57 oldalas felhívást tettek közzé azért, hogy protestánsok szentáldozhoz járulhassanak.

2020:09:24

A német katolikus püspöki konferencia elnöke szerint, nagyon rendben lenne, ha lennének női papok

LIMBURG, Németország, 2020. szeptember 21. ( LifeSiteNews ) - A német püspöki konferencia elnöke elmondta, hogy „a női diakonátust nagyon legitimnek tartja”.

2020:09:22

Viganó szerint a háttérhatalmak és a háttéregyház együtt dolgozik, hogy destabilizálják a polgári és egyházi rendet

Amikor Viganó volt az amerikai nuncius, 2015 szeptemberében azt mondta Ferenc pápának, hogy egyre több katolikus van az amerikai adminisztrációban (Biden, Kerry, Pelosi), mint bármikor, azonban mindegyik abortuszpárti és támogatják a meleg pszeudo-házasságot, gender ideológiát.

2020:09:15

Tagle bíboros folytatja az emberek érzékenyítését az új egyesített globális egyház elfogadására

Római Híradó, 2020. szeptember 11., 05:30, MT ( CNA ). - A sokféleség nem rossz dolog - mondta Luis Antonio Tagle bíboros egy szerdán közzétett interjúban, megjegyezve, hogy a hiteles kapcsolatokon belüli párbeszéd segíthet a katolikusoknak abban, hogy felismerjék azokat az embereket, akikkel testvérként találkoznak.

2020:09:12

Ferenc "pápa": "Az evés és a szexuális élvezet Istentől származik."

A jól elkészített étkezés vagy a szeretetteljes nemi aktus örömei „isteni” jellegűek, és a múltban igazságtalanul áldozatul estek az egyház „túlbuzgóságának” - mondja Ferenc pápa szerdán megjelent interjúkönyvében.

2020:09:10

"Ferenc pápa egy kemény, könyörtelen, bosszúszomjas ember", aki "alig katolikus"

Ferenc pápa nagyon megosztó, amit mond, az pedig "alig katolikus" - mondta Marco Tosatti a RadioLombardia.it lapnak (szeptember 2).

Ferenc pápa szerinte "ért a médiához" és egy "nagyon kedves, szerethető pápa, főleg az újságírókkal és a médiával".

2020:09:08

Ferenc "pápa" szerint: ökológiai megtérés szükséges

A "hit meggyőződése" motiválja a keresztényeket a természet védelmére - mondta Ferenc pápa szeptember 3-ai beszédében, amelyet egy 16 tagú ökodelegációnak mondott, akik Franciaországból érkeztek.

2020:09:07

Viganó: Ferenc pápa egyszerre "pápa" és a pápaság rombolója

Viganó megvédte a második vatikáni zsinatról írt kritikáját, miután Thomas Weinandy atya és Raymond J. De Souza azzal vádolják őt, hogy "skizmát" terjeszt (CatholicFamilyNews.com, szeptember 3).

2020:09:07