Az orosz hadgyakorlattal egy időben, Ukrajna és Amerika is hadgyakorlatba kezd

Kyiv (Reuters) - Ukrajna és az Egyesült Államok közös hadgyakorlatokat indított csütörtökön, két nappal azután, hogy Oroszország közös katonai gyakorlatokat kezdett a szomszédos Fehéroroszországban lévő erőkkel.

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége szerint az amerikai hadsereg által vezetett Rapid Trident gyakorlaton, amelyek a nyugat-ukrajnai Yavoriv közelében zajlanak, 10 ország mintegy 4000 katonája vesz részt.

2020:09:17

Törökország nem bír magával, újabb hadgyakorlatot tartanak Ciprus partjainál

Ankarának a Navtex tengerészeti hírportálhoz eljuttatott közleménye szerint a hadgyakorlatot az egyedül Törökország által elismert Észak-ciprusi Török Köztársaság Sadrazamköy nevű városának magasságában hajtják végre, és hétfőig tart majd.

2020:09:12

Irán hadgyakorlatba kezd a Hormuzi-szoros közelében

DUBAI (Reuters) - Az iráni hadsereg éves hadgyakorlatot indított az Hormuz-szoros közelében, jelentette az iráni állami TV csütörtökön, Teherán és Washington közötti nagy feszültség idején.

2020:09:10

Törökország hadgyakorlattal üzen Görögországnak a Földközi-tengeren kialakúlt feszültség miatt

Ötnapos haditengerészeti gyakorlatot tart vasárnaptól Törökország és a nemzetközi közösség által el nem ismert Észak-ciprusi Török Köztársaság a térségbeli tengeri területek hovatartozásáról folyó görög-török vita közepette.

2020:09:05