Fehérororszországi tüntetések: hackerek 1000 rendőtiszt adatait szivárogtatták ki bosszúból

(Reuters) - Emberek tízezrei tüntettek vasárnap is Minszkben Alekszandr Lukasenko elnök elleni tüntetések hatodik hétvégéjén.

A kelet-európai országban a múlt hónapban tartottak elnökválasztás  amelyen Lukasenko elsöprő győzelmet aratott, de az ellenzék nem fogadja el a választás eredményét, mert állításuk szerint a választást elcsalta a kormány..

2020:09:20

Folytatódnak a Fehéroroszországi tüntetések, ma is több száz embert vettek őrizetbe

(Reuters) - A belorusz rendőrség több száz tüntetőt vett őrizetbe szombaton Minszk központjában Lukasenko elleni tüntetésen. A mai tüntetésen hozzávetőlegesen  2000 ember részvételével zajlott le ,  a tüntetők továbbra is követelik Alekszandr Lukasenko elnök távozását.

2020:09:19

Fehéroroszország zárja a határokat, háborúval fenyegetőzik, és felfegyverzi a hadsereget

Fehéroroszország lezárja Litvániával és Lengyelországgal közös határát és megerősíti az ukrajnai határszakasz védelmét - jelentette be csütörtök este Aljakszandr Lukasenka Minszkben.

2020:09:17

Oroszország szerint az USA forradalmat akar kirobbantani Fehéroroszországban

Moszkva (Reuters) - Oroszország szerdán azzal vádolta Washingtonot, hogy megpróbál forradalmat kirobbantani Fehéroroszországban.

Az augusztus 9-i választások óta tömeges tüntetések vannak, választási eredmények meghamisítása miatt.

2020:09:16

Ma is több tízezren tüntettek Minszkben, 250 embert őrizetbe vettek

A nap elején Olga Chemodanova, a belorusz belügyminisztérium szóvivője kijelentette, hogy a biztonsági erők Minszkben nagyjából 250 embert vettek őrizetbe nagyszabású ellenzéki tüntetések közepette.

2020:09:13

Agresszióval vádolja a NATO-t a fehérorosz elnök

Agresszióval vádolta a NATO-t Alekszandar Lukasenka. Az autokrata belarusz vezető egy tejipari vállalat dolgozói előtt mondott beszédet, mely szerint az országra külső ellenség leselkedik, ezért meg kell védeni az országot. Az Észak-atlanti katonai szövetség már korábban elutasította ezeket az állításokat.

2020:08:30

Macron: Minden külföldi beavatkozás Fehéroroszországban a válság nemzetközivé válásához vezetne

Emmanuel Macron francia államfő szerint egy esetleges orosz beavatkozás Fehéroroszországban a legrosszabb, ami történhet.

    

2020:08:28

A fehérorosz elnök harckészültségbe helyezte a hadsereget

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök szerint a Nyugat fenyegeti az országot.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő harckészültségbe helyeztette pénteken a hadsereg állományának felét arra hivatkozva, hogy a „Nyugat fenyegeti az országot” – jelentette a Belta helyi hírügynökség.

2020:08:28

Fehérorosz elnök: ez már egy hibrid háború az ország ellen

A belarusz elnök azt mondta, hogy a médiát és az információs szférát is megfertőzte a küzdelem, az ellenzék háborúja.

2020:08:28

A NATO-főtitkár is felszólította Putyint, ne avatkozzon be Fehéroroszországban

Azt követően, hogy Oroszország tartalékot hozott létre rendvédelmi erőiből, hogy „szükség esetén” segítséget nyújtson Fehéroroszországnak, Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára felszólította Oroszországot, hogy ne avatkozzon be Fehéroroszország belügyeibe.

2020:08:27