Németországban, a Szent Péter Testvériség egyik papja, tányéron szolgálta fel az Eucharisztiát

A szeptember 13-ai hagyományos latin mise alatt, melyet a Szent Péter Testvériség (FSSP) papja tartott a német Saarlouisban, desszert tányérokon osztogatták az Eucharisztiát.

A maszkos celebráns a tányérokat a korlátra helyezte.

2020:09:14

Bocsánatot kért a püspök, mert megtagadták egy pártól a nyelvre áldozást

Ciudad Real 71 éves Gerardo Melgar püspöke bocsánatot kért egy spanyol pártól, akiktől megtagadta a nyelvre áldozást július 26-án a San Ignacio templomban a koronavírus ürügyre hivatkozva.

A pár panaszt tett a püspöknek, és augusztus 20-án a kancellárjától kaptak választ, akit Melgar megbízott azzal, hogy "kérjen bocsánatot a helyzet miatt" (InfoCatolica.com).

2020:09:06

Vigandó: A katolikusok nem hagyhatják el az egyházat, csak mert azt megszállták az "eretnekek és paráznák"

A katolikusok nem hagyhatják el az egyházat, csak mert azt megszállták az "eretnekek és paráználkodók" - írta Carlo Maria Viganò érsek szeptember 1-jén a CatholicFamilyNews.com lapnak címzett levelében.

2020:09:03

San Rafael püspöke feneyegeti a papokat, mert azok nem hajlandóak kézbe áldoztatni

Az argentin San Rafael püspöke a múlt héten arra figyelmeztetett, hogy kanonikus szankciókat fog bevezetni azokra a papokra, akik a koronavírus-világjárvány idején a nyelvre osztják az Eucharisztiát, szembeszállva egy egyházmegyei irányelvvel, amely csak a kézben engedi megosztani azt .

2020:08:30

Taddeus plébánia papja megtiltotta a TÉRDELÉST a Covid-19 ürügyre hivatkozva

A guami Júdás Taddeus plébánia Sinajanában megtiltotta a térdelést ima vagy mise közben a Covid-19 ürügyre hivatkozva.

Egy feliraton ez olvasható: "KÉRJÜK, NE TÉRDELJEN LE" (LifeSiteNews.com, augusztus).

2020:08:21

Ökumenikus pátriárka: A szentáldozás NEM terjeszti a koronavírust

I. Bertalan "kristálytisztán" elmondta, hogy az ortodoxok nem változtatják meg a szentáldozás szokását - írja az OrthodoxTimes.com (augusztus 9).

Az Athosz-hegyen található orosz Szent Pantaleon kolostort meglátogatva elmondta: "Nem áll fenn a koronavírus elkapásának a veszélye a szentáldozás fogadása közben".

2020:08:19