ENSZ: A koronavírus járvány következtében, további 176 millióval nőhet a szegények száma a világban

A Covid-19 járvány következtében bekövetkezett gazdasági visszaesésre  nem volt példa a harmincas évek nagy gazdasági válsága óta - mondta Olivier De Schutter, az ENSZ szegénységért felelős szakértője.
2020:09:13

Putyin: orosz rendvédelmi tartalék alakult egy esetleges fehéroroszországi beavatkozásra

Oroszország tartalékot hozott létre rendvédelmi erőiből, hogy "szükség esetén" segítséget nyújtson Fehéroroszországnak - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a Rosszija 24 hírtelevízióban.

    

2020:08:27

ENSZ élelmezésügyi vezetője: Biblia mértékű éhezést okozhat a világnak a koronavíus járvány

"Nyilvánvalóan növekvő a társadalmi feszültségek, a növekvő migráció, a konfliktusok eszkalálódása, és az éhezés valószínűleg azon személyeket is érinti, akik korábban nem tapasztalták meg" - mondja.

A Covid-19 világjárvány epikus léptékű katasztrófához vezethet, és milliók éhezhetnek világszerte - figyelmeztet az ENSZ élelmezésügyi testületének vezetője. „

2020:08:26

Ferenc "pápa" beszélni fog az ENSZ-ben, de nem Jézus vagy az egyház lesz a témája,hanem a koronavírus és a szegénység

Ferenc pápa videókonferencián fog beszélni a szeptember 15-ei ENSZ általános gyűlésén - írja az AlfaYOmega.es. Nem tervez Krisztusról beszélni, helyette a koronavírus, a klímaváltozás, a "szegénység" lesz a téma és azt fogja mondani, hogy az emberiség lehet, hogy jobb vagy rosszabb lesz a koronavírus válság végére, de az biztos, hogy minden meg fog változni.

 

2020:08:18