Sao Pauló kormányzója kötelezővé akarja tenni a koronavírus elleni oltást

Brazília legnépesebb városának kormányzója megígérte, hogy a Covid-19 elleni oltás kötelező lesz a város lakói számára. A nyilatkozat gyorsan összecsapáshoz vezetett az ország elnökével.
2020:10:17

Joe Biden ha nyer kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást az USA-ban

Joe Biden, a demokrata elnökjelölt azt mondta, hogy a koronavírus "természetétől függően" kötelezővé tenné a Covid-19 védőoltást, de aztán elismerte, hogy egy ilyen megbízást valószínűleg nem lehet teljes mértékben érvényesíteni.

Csütörtök este az ABC News által rendezett  rendezvényén Biden elmondta, hogy a Covid-19 vakcinát kötelezővé teszik-e minden amerikai számára , az oltás "állapotától" és "természetétől" függ.

2020:10:16

A YouTube betilt minden olyan videót, amely megkérdőjelezi a koronavírus elleni oltást

A Google tulajdonában lévő YouTube eltávolítja és betiltja azokat a videókat, amelyek „orvosilag megalapozatlan” állításokat fogalmaznak meg a koronavírusról és  a nagy gyógyszergyártó cégek által fejlesztett oltásokkal kapcsolatban.

2020:10:15

Fülöp-szigeteki elnök:"Kivétel nélkül mindenkinek be kell oltatnia magát a koronavírus elleni vakcinával"

MANILA (Reuters) - Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigeteki elnök szerdán kijelentette, hogy kormányának van pénze koronavírus elleni vakcinák beszerzésére, de többre lenne szüksége, mivel be akarja oltani az ország teljes lakosságát.

2020:10:14

Újabb koronavírus elleni vakcina tesztelését függesztették fel

Újabb amerikai gyógyszergyártó, az Eli Lilly függesztette fel kedden a koronavírus okozta Covid-19 kísérleti kezelésének klinikai tesztelését.

2020:10:14

A Facebook letiltja a koronavírus oltás elleni hirdetéseket,mert szerintük elriasztja az embereket az oltás igénybevételétől

(Reuters) - A Facebook Inc FB.O tiltani kezdi azokat a hirdetéseket, amelyek kifejezetten elriasztják az embereket az oltástól - közölte a világ legnagyobb közösségi médiatársasága kedden, amikor új influenza elleni oltási információs kampányt is meghirdetette.

2020:10:13

Bill Gates úgy gondolja, még évekig eltarthatnak a koronavírus korlátozások

Bill Gates technológiai iparmágnás szerint az élet csak akkor térhet vissza a normális kerékvágásba, ha a Covid-19 vakcinák második generációja széles körben elérhetővé válik és a vírust világszerte felszámolják .
2020:10:13

Újabb cég állította le a koronavírus elleni vakcina tesztelését, a kialakult mellékhatások miatt

A Johnson & Johnson ideiglenesen leállította a koronavírus elleni vakcinakísérletet, miután a kísérlet résztvevője „az oltás mellékhatásaként megbetegedett”.
2020:10:13

Katolikus orvosok: semmi nem indokolja a koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tételét

Három részes írásában Dr. Casanova és Dr. Zabiega a koronavírus válságát orvosi jelenségként, politikai katasztrófaként és az emberiség jövőjét fenyegető súlyos veszélyként vizsgálja és írja le.

2020:10:11

Felmérés készült: a magyarok 44 százaléka elutasítja a koronavírus elleni oltást

Mint az Ipsos szeptemberi elemzéséből kiderült, a magyarok nemzetközi összehasonlításban is szkeptikusnak számítanak a Covid-19 vírus elleni vakcina 2020 évi kifejlesztését, és annak vélt hatékonyságát illetően.

2020:10:06