Ausztrália: Négy újszülött csecsemő halt meg, a koronavírus utazással kapcsolatos szigorítások miatt

Négy újszülött csecsemő halt meg az ausztráliai Adelaide-ban, miután koronavírus utazási korlátozásai miatt életmentő szívműtétet nem lehetett elvégezni.

Adelaide az egyetlen szárazföldi ausztrál főváros, amely nem végez gyermeki szívsebészeti beavatkozást, ezért évente körülbelül 100 csecsemőt kell tovább küldeni másik kórházba.

2020:10:21

Ismeretlen eredetű koronavírus mutációt találtak Norvégiában

MOSZKVA (Sputnik) - A norvég egészségügyi hatóságok Trondheim központi önkormányzatában felfedeztek egy gyorsabban fertőző koronavírus mutációt - mondta Tove Rosstad helyi főorvos hétfőn az NRK közszolgálati műsorszolgáltatójának.

2020:10:19

Sao Pauló kormányzója kötelezővé akarja tenni a koronavírus elleni oltást

Brazília legnépesebb városának kormányzója megígérte, hogy a Covid-19 elleni oltás kötelező lesz a város lakói számára. A nyilatkozat gyorsan összecsapáshoz vezetett az ország elnökével.
2020:10:17

WHO: a koronavírus NEM veszélyesebb mint a szezonális influenza, az elhalálozások tekintetében

A WHO sürgősségi ügyekért felelős ügyvezető igazgatója szerint a világ népességének mintegy 10 százaléka lehet fertőzött a koronavírussal. Mivel csak 1 061 539 haláleset tulajdonítható a koronavírusnak, ez azt jelenti, hogy a fertőzések halálozási aránya nagyjából 0,14%, ami megfelel a szezonális influenzának.

 

2020:10:17

A koronavírus 28 napig fertőzőképes maradhat, a bankjegyeken és a mobiltelefonok kijelzőin

A Covid – 19-betegséget okozó új koronavírus 28 napig fertőzőképes maradhat bizonyos felületeken, mint bankjegyeken, mobiltelefonok képernyőin és rozsdamentes acélon ausztrál kutatók szerint.

 

2020:10:12

Itt az Új digitális COVID-19 útlevél a Rockefeller Alapítvány támogatásával

2020. október 8. ( LifeSiteNews ) - A jövő héttől két nagy légitársaság, a United és a Cathay Pacific, megkezdi a próbákat a londoni Heathrow-ban egy új okostelefon-szoftverrel, amely digitális egészségügyi útlevélként szolgál az utazók számára.

2020:10:10

Kína több százezer embert oltott be, félig tesztelt koronavírus elleni vakcinával

Szingapúr (Reuters) - Kína tárgyalásokat folytat a helyben előállított COVID-19 vakcináinak az Egészségügyi Világszervezet általi mihamarabbi értékeléséről, amely egy nélkülözhetetlen lépés ahhoz, hogy  vakcina nemzetközi felhasználásra kerülhessen - közölte kedden a WHO tisztviselője.

2020:10:06

Trumpot katonai kórházba szállították, de jól van

WASHINGTON (Reuters) - Donald Trump amerikai elnököt szombaton egy katonai kórházban vitték kezelésre, miután pozitív lett  a COVID-19 tesztje,

2020:10:03

Koronavírus terror: a Briteknél tízezer font a bírság, ha valaki megszegi a karantén intézkedéseket

Az Egyesült Királyság rendőrsége elkezdi ellenőrizni a COVID karantén szabályainak betartatását azáltal, hogy felkeresik az embereket az otthonaikba.

A Daily Mail jelentése szerint az eljárás ma  lép életbe és kiterjed mindazokra, akiknek pozitív volt a tesztje, vagy kapcsolatba léptek olyan emberekkel akiknek,  pozitív volt a tesztje.

2020:09:28

Robert Altier atya elmondta az igazságot a koronavírussal kapcsolatban, erre az érsek leszidta

A papoknak nem szabad a szentbeszédet arra felhasználni, hogy "orvosi vagy tudományos spekulációk mutassanak be" - írta St Paul és Minneapolis Bernard Hebda érsek egy szeptember 22-i levélben, amelyben válaszolt Robert Altier atya szeptember 5-i szentbeszédére, melyet a Crystal-ban mondott el (lent).

2020:09:26