Törökország készen áll beszállni az Azeri-örmény háborúba

Szerda este Fuat Oktay török alelnök egy tévéműsorban bejelentette, hogy országa kész katonai segítséget is nyújtani Azerbajdzsánnak. 

2020:10:23

Egyre közelebb kerül a nyílt háborúhoz Örményország és Azerbajdzsán

Egyre közelebb kerül a nyílt háborúhoz Örményország és Azerbajdzsán. A Hegyi-Karabahban szeptember végén fellángolt összecsapások és többszöri sikertelen tűzszünet után is folyamatosak a harcok a két ország határán fekvő térségben. Nikol Pasinján örmény miniszterelnök élőben közvetített beszédében azt mondta, már nem is lát esélyt a helyzet békés rendezésére.

2020:10:22

Azeri-örmény háború:az azeri hadsereg felszabadított tizenhárom örmények által elfoglalt falut

Hétfőre virradó éjjel tüzérségi támadás ért több azerbajdzsáni települést és katonai állást - jelentette be Ilham Aliyev azeri elnök a Twitteren, ami arra utal, hogy továbbra is igencsak törékeny az a humanitárius tűzszünet, amely elvileg szombat éjféltől lépett életbe Örményország és Azerbajdzsán között.

2020:10:19

Azeri-örmény háború: Pár órán belül mindkét fél megszegte a tűzszünetet, egymást vádolják és tovább harcolnak

A hegyi-karabahi humanitárius tűzszünet megszegésével vádolta egymást Örményország és Azerbajdzsán vasárnapra virradóan, néhány órával a fegyvernyugvás életbe lépését követően.

2020:10:18

Azeri-örmény háború: Újabb rakétatámadás Gandzsában, több civil is meghalt Hegyi-Karabahban

Bosszút esküdött Ilham Alijev azeri elnök szombaton azután, hogy hajnalban lövedékek csapódtak be Azerbajdzsán második legnépesebb városában, Gandzsában, és 13 civil életét vesztette.

Ha a nemzetközi közösség nem fogja felelősségre vonni ezért Örményországot, majd mi megtesszük. A csatatéren fogunk bosszút állni” – mondta az azeri elnök.

2020:10:17

Örmény elnök: Bakut és Ankarát felelősségre kell vonni, amiért terroristákat hoztak a Hegyi-Karabahi háborúba

Azerbajdzsánt és Törökországot felelősségre kell vonni, amiért iszlamistákat és terroristákat hoztak a Közel-Keletről a Dél-Kaukázusba – jelentette ki Armen Szárkiszján örmény elnök csütörtökön.

2020:10:15

Irán 200 tankot küldött az azeri-örmény-iráni határ térségébe

Irán 200 tankot küldött az ország észak-nyugati határvidékére, hogy megelőzzék az azeri és örmény határ felől érkező fenyegetést.

 

Az iráni védelmi miniszter ugyanis kijelentette, hogy az ország komolyan veszi állampolgárainak biztonságát és ha egyetlen iráni állampolgárt meghal vagy megsebesül az azeri-örmény konfliktus miatt azt tízszeresét fogják megtorolni.

2020:10:14

Azeri-örmény háború: ballisztikus rakétát vetett be Azerbajdzsán, örmény rakétaütegek ellen

 A vitatott hovatartozású Hegyi-Karabah határán lévő örmény hadászati rakétaütegek megsemmisítéséről számolt be szerdán az azerbajdzsáni védelmi minisztérium közösségi oldalán.

2020:10:14

Azeri-örmény háború: Kölcsönös cáfolatok és vádak,kiújultak a harcok Hegyi-Karabahban

Hiába ültek le a felek Moszkvában egymással, a humanitárius tűzszünet ellenére tovább folynak a harcok Hegyi-Karabahban. A foglyok és áldozatok cseréjéről sem sikerült megállapodni, pedig ez volt a tűzszünet célja. Mindkét oldal a másikat vádolja a harcok újrakezdésével.

 

2020:10:13

Azeri-örmény háború: Egymást vádolják a felek, a harcok tovább folytatódnak

BAKU / YEREVAN (Reuters) - Azerbajdzsán és az örmény erők hétfőn azzal vádolták egymást, hogy újabb támadásokat indítottak Hegyi-Karabahban és környékén, megsértve a kétnapos humanitárius tűzszünetet.

2020:10:12