Irán: Elég volt! Izrael azonnal számolja fel a nukleáris arzenálját

Teherán és Tel-Aviv éveken át tartó vitát folytatott egymás nukleáris arzenáljáról, az izraeli tisztviselők azzal vádolták az Iszlám Köztársaságot, hogy Izrael támadására alkalmas nukleáris arzenált próbált felépíteni, Irán pedig azzal védekezett,  hogy a Zsidó Állam az egyetlen a Közel-Keleten, amely már rendelkezik nukleáris fegyverekkel.

2020:10:04

Iránnak még idén lehet nukleáris fegyvere, bár a Moszad ezt kétli

Irán még idén új fordulóponthoz juthat a nukleáris fegyverkezésben – állította névtelenül egy amerikai tisztségviselő a sajtónak. A Jerusalem Post szerzője azonban cáfolta a hírt.

2020:09:21

Észak-Korea folytatja a víz alatti ballisztikus és atomrakéták tesztelését

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) egyik hajógyárának folyamatos javítása jelzi a víz alatti ballisztikus rakéták tesztelésének újrakezdését - derül ki a dél-koreai légierő legfelsőbb tábornokának legújabb közleményéből.

2020:09:16

Washington nem fogja megengedni, hogy Irán orosz vagy kínai fegyverekhez jusson

Az Egyesült Államok nem fogja engedni, hogy Irán orosz vagy kínai fegyverekhez jusson, miután október 18-án lejár a Teheránnal szembeni nemzetközi fegyverembargó – hangoztatta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kedden a France Inter francia rádióban.

2020:09:15

NAÜ: Iránnak az engedélyezettnél tízszer több uránja van

Irán a 2015-ös atomalkuban engedélyezettnél tízszer nagyobb mennyiségű dúsított uránnal rendelkezik – derült ki a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) pénteken Bécsben ismertetett jelentéséből.

2020:09:05

Felkészült a nukleáris válaszcsapásra az orosz vezérkar

Oroszország működésbe hozza nukleáris potenciálját egy területe ellen intézett rakétatámadás esetén – figyelmeztetett az orosz védelmi minisztérium hivatalos lapjában, Andrej Sztyerlin vezérőrnagy, az orosz vezérkar tisztje és Alekszandr Hrjapin, a vezérkari akadémia katonai-stratégiai kutatóintézetének munkatársa.

 

2020:08:07

Irán: az amerikai atomfegyverek fenyegetik a Közel-Keletet

Az amerikai atomfegyverek fenyegetést jelentenek a Közel-Kelet térségére – jelentette ki csütörtökön Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter a hirosimai atomtámadás 75. évfordulója alkalmából.

2020:08:06