Hegyi-Karabah hadiállapotot hirdetet, és minden 18 év feletti férfit azonnal besoroz a hadseregbe

Jereván (Reuters) - Hegyi-Karabah hadiállapotot hírdetett és  elrendelte minden 18 évnél idősebb férfi besorozását a hadseregbe, az azeri-örmény konfliktus fellángolása után - közölte Arayik Harutyunyan, a régió elnöke vasárnapi nyilatkozatában.

2020:09:27

Örmény vádak szerint Azerbajdzsán polgári célpontokat támadott Hegyi-Karabahban

Polgári célpontok ellen intézett támadást az azeri haderő a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabahban. Ezt Nikol Pasinjan örmény miniszterelnök jelentette be vasárnap reggel.

Az örmény védelmi minisztérium közlése szerint az incidensre adott válaszul az örmény hadsereg lelőtt két azeri katonai helikoptert és három drónt.

 

2020:09:27

Iránnak még idén lehet nukleáris fegyvere, bár a Moszad ezt kétli

Irán még idén új fordulóponthoz juthat a nukleáris fegyverkezésben – állította névtelenül egy amerikai tisztségviselő a sajtónak. A Jerusalem Post szerzője azonban cáfolta a hírt.

2020:09:21

Tajvan vadászpilótákat képez ki, egy esetleges kína elleni válaszcsapáshoz

MOSZKVA (Szputnyik) - A tajvani Nemzetvédelmi Minisztérium kiképző pilótákat képez arra, az esetre hogy, reagáljanak a kínai harci repülőgépek esetleges támadására, mondta a Taiwan News miniszteri forrása.Kína és Tajvan közötti kapcsolatok a egyre rosszabbak.

2020:09:21

29 kínai vadászgép sértette meg Tajvan légterét

Kínai harci repülőgépek sorozatban már a második napon repültek át szombaton a Tajvani-szoros középvonalán. A kínai védelmi minisztérium pénteken jelentette be, hogy hadgyakorlatot kezdenek a Tajvani-szoros közelében. A gyakorlat egybeesik azzal, hogy csaknem egy hónap leforgása alatt már a második magas rangú amerikai tisztségviselő látogat a Kína által magáénak tartott, ám saját kormányzattal rendelkező szigetre.

2020:09:19

Alois Irlmaier jövendölése a harmadik világháborúról

ALOIS IRLMAIER látnok jövendölései
2020:09:19

A kijevi hatóságok lezárták a Krím-félszigetre irányuló vízellátást, kemény orosz válasz várható

Katasztrofális vízhiány alakult ki a Krímben, amelyet Oroszország 2014-ben csatolt el egy népszavazás után Ukrajnától. A kijevi hatóságok elzárták a félsziget vízellátásának nagyját biztosító vezetéket.

2020:09:19

Amerikai és orosz katonák csaptak össze Szíriában, Amerika válaszul rakétavédelmi rendszert telepít

Az Egyesült Államok páncélozott harci járműveket, radarokat és katonákat vezényelt Szíria északkeleti részébe, és intenzívebbé teszi a harci repülőgépek járőrözését - jelentette be pénteken kiadott közleményében az amerikai erők Középső Parancsnoksága (Centcom) az MTI szerint.

2020:09:19

Kína: Amerika a tűzzel játszik, amiért Tajvanra küldte politikusát

Peking hadgyakorlatokat indított a Tajvani-szoros közelében. A gyakorlatok egybeesnek Tajpejben egy magas szintű csúcstalálkozóval, ahol egy magas rangú amerikai tisztviselő vesz részt,  Kína a látogatást provokációnak értékeli.
2020:09:18

Fehéroroszország zárja a határokat, háborúval fenyegetőzik, és felfegyverzi a hadsereget

Fehéroroszország lezárja Litvániával és Lengyelországgal közös határát és megerősíti az ukrajnai határszakasz védelmét - jelentette be csütörtök este Aljakszandr Lukasenka Minszkben.

2020:09:17